De goede doelen

De Santa Runners lopen niet voor hun beste tijd ever, maar wèl voor het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor het goede doel. De opbrengst van de SantaRun komt ten goede aan drie geselecteerde goede doelen. Deze zijn gericht op kinderen uit Haarlem en omgeving met een achterstand, door ziekte, gebrek aan financiele middelen, of ander leed. Hieronder de goede doelen die we dit jaar steunen.

Weekend Academy

Een gedreven organisatie die als missie heeft om gemotiveerde jongeren tussen de 10-15 jaar en hun ouders te activeren bij de ontwikkeling van hun mogelijkheden, vaardigheden en talenten en daarmee hun kansen in de maatschappij te  vergroten.

Vrienden van het Spaarne Gasthuis

De kinderafdeling is een belangrijk onderdeel van het nieuwe Vrouw & Kind Centrum op locatie Haarlem-Zuid. Op het dak is een terras dat voor de opgenomen kinderen wordt ingericht zodat zij veilig buiten kunnen spelen. De kinderen hoeven even niet aan ziek zijn te denken, maar kunnen gewoon lekker genieten van de frisse buitenlucht. Giften worden gebruikt om speeltoestellen en speelhuisjes aan te schaffen. Visie van het Spaarne Gasthuis is, dat niet-medische aankopen niet uit publieke middelen gefinancierd kunnen worden.

Speelgoedbank Haarlem

De doelstelling van Speelgoedbank Haarlem en Omstreken is om kinderen te helpen aan speelgoed en eigenwaarde! Goed en bruikbaar baby- en kinderspeelgoed, binnen- en buitenspeelgoed, boeken, (computer)spelletjes, dvd’s, verkleedkleren, knuffels etc. worden ingezameld om weg te geven aan de kinderen die lid zijn bij de Speelgoedbank. Wij willen de kinderen die bij ons komen, ècht blij maken met bruikbaar speelgoed, in een setting van een gewone winkel, waar iedereen tweedehands speelgoed kan kopen.
Zodat deze kinderen gelijk zijn aan alle andere kinderen en het labeltje ‘armoede’ er even niet is.