De goede doelen

De Santa Runners lopen niet voor hun beste tijd ever, maar wel voor de fun én het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor het goede doel. De opbrengst van de SantaRun komt ten goede aan twee geselecteerde goede doelen. Deze zijn gericht op kinderen uit Haarlem en omgeving met een achterstand, door ziekte, gebrek aan financiële middelen, of ander leed.

Kinderuniversiteit Haarlem; Zondagsschool voor gemotiveerde kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken uit Haarlem.

Deze weekendschool biedt nieuwsgierige kinderen uit Haarlem een praktisch programma van 2 jaar gericht op talentontwikkeling. Leerlingen maken twee jaar lang op zondagen kennis met kunst, cultuur, maatschappij en wetenschap. Ze duiken in een boeiende wereld waarmee ze van huis uit niet zo gauw in aanraking komen. Kinderuniversiteit Haarlem biedt hen een steun in de rug, zorgen ervoor dat kinderen steviger in hun schoenen staan. Bevlogen journalisten en doktoren, advocaten en architecten, rechters en politici laten hen zien, horen en ervaren wat er bij hun vak komt kijken.

Stichting Vaarwens:

Stichting Vaarwens is een vrijwilligersorganisatie die zich al vanaf 2008 inzet om mensen die palliatief zijn (uitbehandeld) een onvergetelijke vaardag te bezorgen met hun vrienden en familie op het water. De vaardag is een geheel exclusieve dag voor de zieke en zijn/haar familie en vrienden. In veel gevallen is dit ook het laatste moment van samenzijn. Jullie bijdrage gaat naar vaardagen voor kinderen en hun families uit omgeving Kennemerland.